30 Kasım 2007 Cuma

KAHVALTI MENÜSÜ

Gönül Hanım'ın kahvaltı sofrası yine çok özeldi. Kahvaltı Günü'nde hanımlar, sağlıklı beslenmek ve kilo kontrolü sağlamak amacıyla hamur işini yasaklamışlar salata türevlerine ağırlık vermişler.
İşte sofra (ben geç gittiğim için sofranın ilk özel görünüşünü çekemedim):

TAVUKLU BUĞDAYLI YEŞİL SALATA

Haşlanıp doğranmış tavuk göğsü, haşlanmış yarma, doğranmış kıvırcık, taze soğan, bolca dereotu, maydonoz, kırmızı biber, mısır salata kasesine alınır. Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon suyundan oluşan sos gezdirilip servis edilir(isteğe göre nar ekşisi de eklenebilir).

FIRINDA KUMPİR

Malzemeler :

6 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 çay bardağı süt
Tuz, biber
Sucuk, salam
Bezelye, mısır, yeşil biber
Turşu, ketçap

Yapılışı :

Patatesleri haşlayıp ezelim.Henüz sıcakken süt, tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyip homojen bir karışım oluncaya kadar karıştıralım. Yağlanmış bir fırın kabına alalım.

Doğranmış sucuk, salam ya da sosisleri az sıvı yağda sote edelim ve patatesin üzerine yayalım.

Tavada kalan yağa bezelye ve mısırları ilave edip kısa bir süre ateşte tutalım.

Bu malzemeyi de fırın kabına alalım. Fındık büyüklüğündeki tereyağ parçalarını kumpirin üzerine aralıklı olarak serpelim.

180 C fırında 15-20 dk. pişirelim. Pişmeye yakın üzerine kaşar rendesi dökelim ve biraz daha pişirelim.

Fırından çıktığında turşu ve ketçabı ekleyip sıcak sıcak servis yapalım.

BEZELİ PASTA

Malzemeler :

1,5 paket hazır kek
1 lt. vişne suyu
3 tepeleme yemek kaşığı nişasta

Kreması :

3,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket krem şanti
9 adet beze

Yapılışı :

Hazır keki 3-4 cm. boyutlarında kare kare kesip büyük boy kare borcama yerleştirelim.

Vişne suyu ve nişasta ile pişirdiğimiz pelteyi kekin üzerine döküp soğuması için bir kenara kaldıralım.

1 su bardağı sütle 1 paket krem şantiyi çırpıp buzdolabına kaldıralım.

2,5 su bardağı süt, un, nişasta ve şekeri karıştırıp muhallebi kıvamında pişirelim.

Soğuduğunda içine krem şantiyi ekleyip çırpalım.

Borcamdaki jölenin üzerine vişne taneleri ve bezeleri yerleştirelim.

En üste de kremayı dökelim. Vişne reçeli ile süsleyelim...

(Bu tatlı portakal, şeftali gibi başka meyve ve meyve suları kullanılarak da hazırlanabilirmiş).

8 yorum:

Sevgi dedi ki...

Ellerine saglik. Aksam aksam canimiz cekti :))
Cok lezziz görünüyor.

Tijen dedi ki...

Bir tutam zencefil linklerimde yokmuş sevgili Hülya, hemen ekledim. Sevgiler.

Betül dedi ki...

Hülya'cığım,

Ne güzeldir kahvaltı sofraları.
Bezeli pasta harika.
Herkesin ellerine sağlık.
Sevgilerimle.

kitchensweetkitchen dedi ki...

Çok harika bir sofra. Bence tatlıyı kesip hamurişi yeseler daha mantıklı olurdu.

zerrin - misss dedi ki...

Merhaba Hülya,

ne hoş bir sofraymış bu böyle...

Bezeli pasta çok baştan çıkarıcı ve oldukça ilginç

sıcacık sevgiler...

www.misssgibi.com

Selin dedi ki...

Sevgili Hülya,
Bloğuma gelip yazdığın güzel yorumun için teşekkür ederim. Daha sık görüşmek için seni linklerime ekliyorum. Bu arada bezeli pastan harika. Ellerine sağlık. Sevgilerimle...

YESIMLI TARIFLER dedi ki...

ohhh maşallah ne güzel şeyler bunlar böyle herkesin ellerine sağlık bezeli pasta da çok değişik olmuş. ümitin peşine takılıp bende geliyim bu sofraya bir ara
sevgiyleee

cekirdeksizuzum dedi ki...

çok değişik ve şık bir tarif olmuş, ellerinize sağlık.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin